MENDAFTAR AHLI SHAKLEE

Sekiranya anda berminat untuk menjadi ahli Shaklee, berikut ada beberap Q&A tentang pendaftaran ahli dan beberapa maklumat penting yg biasa disoal oleh orang ramai:

Q: Bagaimana nak jadi distributor Shaklee ? 
A: Registration fee is RM70 + RM10 (WM) / RM20 (EM) untuk postage member kit. Ataupun anda boleh beli barangan bernilai RM680 (bersamaan 200uv), anda boleh mendapat FREE membership.

Q: Berapa modal yang diperlukan ?
A: Tak perlu modal pun sebab dengan Shaklee ini kita boleh buat ala-ala dropship - bila customer order dan bayar barulah kita bayar kat Shaklee. Shaklee pula akan poskan barang tu kepada customer kita. Senang kan? Unless nak simpan stok kat rumah, suka hati lah invest berapa pun.

Q: Berapa sales/belian kena maintain setiap bulan ?
A: Tak perlu maintain sales/points unless anda sudah menjadi leader. Tiada jumlah minimum yang anda perlu beli setiap bulan kecuali anda memang target nak mendapatkan cash bonus. Nak beli untuk sendiri & keluarga sahaja pun boleh. Tak rugi pun jadi ahli.

Q: Berapa keuntungan boleh dapat setiap bulan ?
A: Bergantung kepada sales/purchase pada bulan tersebut. Minimum 150 points untuk layak dapat cashback/rebate/bonus. Bonus bermula dari 5% sehingga 21%, depending on berapa points kita dapat. 

Q: Kena cari orang ke ? Kena head hunting ke ?
A: Tak perlu ! Saya pun tak suka nak cari-cari orang paksa-paksa join/beli.

Q: Tapi saya tak tahu macam mana nak mula berbusiness...
A: InshaAllah saya akan guide & coach anda sebab once anda dah register dengan saya, anda dah jadi tanggungjawab saya, 'anak' saya. Cuma usaha untuk berjaya itu terletak pada diri anda sendiri. InshaAllah.

Q: Saya nak register jadi ahli tapi tak nak jual-jual ni, boleh ke ?
A: Suka hati anda. Boleh je. Beli untuk kegunaan sendiri pun boleh. Saya takkan paksa anda jual, tanya lah mana-mana 'anak' saya, saya tak pernah paksa. Semua yang nak berbusiness semua atas inisiatif sendiri. If you need guidance & ingin mulekan bisness Shaklee, saya akan tolong. :)

Q: Bagaimana nak register?
A: Saya boleh tolong registerkan. Anda cuma perlu bagi details yang diperlukan+registration fees. Selepas itu, anda tunggu kat rumah, nanti member kit akan dipos/hand carry kepada anda.
Detail yg diperlukan untuk mendaftar ahli Shaklee:
1. Nama penuh
2. Alamat surat menyurat
3. No. kad pengenalan
4. No telefon yg boleh dihubungi
5. No akaun bank
6. Nama isteri/suami
7. No kad pengenalan isteri/suami

Jika ada soalan tambahan boleh inbox atau sms/whatsapp saya ye.

Siti Rosni (ID- 867232)
013-7528484
Shaklee Independent Distributor

No comments:

Post a Comment